طرز تهیه کیک یزدی خانگی خوشمزه و مخصوص با عسل
طرز تهیه کیک یزدی خانگی
کیک یزدی یکی از کاپ کیک های ایرانی است که سالیان سال در قنادی ها پخته و در فروشگاه ها عرضه می شده است. این کیک ساده و در عین حال خوشمزه را می توان به سادگی در منزل تهیه کرد. اما اگر بخواهیم مانند کیک های یزدی قنادی ها روی آن ترک بخورد، یک سری نکات را باید در نظر گرفت که در این دستور به آن پرداخته شده است. برای مشاهده آموزش شیرینی پزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کیک یزدی خانگی در ادامه با سایت مچ مگ همراه باشید.
مواد لازم کیک یزدی | |
تخم مرغ | ۲ عدد |
آرد قنادی | ۱۴۰ گرم معادل ۱ پیمانه و ۱ قاشق سوپ خوری |
شکر | نصف پیمانه |
روغن مایع | نصف پیمانه |
ماست غلیظ | یک سوم پیمانه |
گلاب | ۳ قاشق غذا خوری |
پودر هل مرغوب | نصف قاشق چای خوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
عسل | ۱ قاشق چای خوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چای خوری |
کنجد | به مقدار لازم |
طرز تهیه کیک یزدی
مرحله اول
برای تهیه کیک یزدی خوشمزه در ابتدای کار، تخم مرغ، وانیل، شکر و پودر هل را درون یک کاسه می ریزیم و به مدت ۵ دقیقه با دور تند همزن می زنیم. سپس روغن مایع، گلاب، عسل و ماست را اضافه کرده و در حد مخلوط شدن می زنیم تا یکدست شود.
مرحله دوم
آرد را ۳ مرتبه الک می کنیم. بعد با بکینگ پودر مخلوط می کنیم و در ۲ مرحله به مواد اضافه می کنیم و با همزن دستی می زنیم تا مخلوط شود، سپس داخل قالب مافین کپسول کاغذی قرار می دهیم اگر قالب مافین در دسترس نداشتیم، می توان از قالب دست ساز استفاده کرد.
مرحله سوم
در این مرحله مواد را با قیف یا قاشق درون کپسول های کاغذی می ریزیم، به صورتی که نیم سانت کمی بیشتر از کپسول خالی بماند کافی است. نوک چاقو را به روغن مایع آغشته کرده وروی سطح مواد کیک را علامت به علاوه می زنیم. برای ایجاد ترک روی کیک این کار را می کنیم.
مرحله چهارم
برای تزیین شیرینی روی مواد کنجد می پاشیم. فر را از ۱۵ دقیقه قبل با ۲۲۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم. سپس کیک را در طبقه پایین فر می گذاریم و بلافاصله فر را خاموش کرده و گریل را روشن می کنیم و در فر را می بندیم و ۶ تا ۷ دقیقه زمان می دهیم تا پف کند و طلایی شود.
مرحله پنجم
بعد کیک را روی طبقه وسط گذاشته و گریل را خاموش می کنیم و حرارت را از زیر روشن کرده و روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم می کنیم. مجدد ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان می دهیم تا کیک پخته و زیر آن طلایی شود.
مرحله ششم
با این روش کیک یزدی بدون اضافه کردن نمک میوه ترک می خورد و قله ای می شود. وقتی که کیک پخته شد، از فر خارج کرده و کنار می گذاریم تا سرد شود. سپس از قالب ها جدا کرده و در ظرف مورد نظر می گذاریم و سرو می کنیم.
- منبع :
- vanillaa_cooking