طرز تهیه کیک اسفنجی ساده و خوشمزه برای پایه کیک تولد
طرز تهیه کیک اسفنجی
یکی از اصلی ترین کیک های که برای مراسم ها پخته می شود کیک اسفنجی است که بسیار مهم است که بافت خوبی داشت باشد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کیک اسفنجی ساده و خوشمزه برای پایه کیک تولد در ادامه با سایت مچ مگ همراه باشید.
مواد لازم برای کیک اسفنجی | |
آرد سه صفر قنادی | ۱ پیمانه |
شکر | ۱۸۰ گرم |
تخم مرغ | ۶ عدد |
بیکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری سرصاف |
نشاسته ذرت | ۲ قاشق غذاخوری |
وانیل یا رنده پوست پرتقال | یک قاشق چای خوری سرخالی |
نمک | خیلی کم |
آب جوش | ۴ قاشق غذاخوری |
طرز تهیه کیک اسفنجی
مرحله اول
برای درست کردن کیک اسفنجی ساده در ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید زرده را در یک کاسه ریخته و به همراه شکر و وانیل با همزن برقی می زنیم این کار را تا جایی ادامه می دهیم که کرم رنگ شود.
مرحله دوم
آب جوش را در زمان هم زدن با فاصله و قاشق، قاشق به زرده ها طوری که زرده ها نبرند اضافه می کنیم تا گرم شوند در ادامه آرد را با بکینگ پودر و نشاسته ذرت و کمی نمک مخلوط کرده و سه بار الک می کنیم تا کاملا سبک شود.
مرحله سوم
سفیده را در ظرف دیگری می زنیم تا کف کند و سفت شود به ترتیب و به آرامی از سفیده و مخلوط آرد به زرده ها اضافه می کنیم و مخلوط می نماییم این کار را با لیسک و به صورت دورانی انجام دهید تا پف کیک نخوابد.
مرحله چهارم
قالب کیکی را به قطر ۲۰ سانت با مقداری کره و آرد آغشته می کنیم که کمک می کند کیک به قالب نچسبد و مایه کیک را در قالب می ریزیم مایه را از کنار داخل قالب بریزید و بعد از ریختن دو تا سه بار کف آن را به زمین بکوبید.
مرحله پنجم
فر را از قبل با دمای ۱۷۵ درجه گرم می کنیم و قالب را برای ۴۵ دقیقه در آن قرار می دهیم تا کیک کاملا بپزد برای تست در پایان پخت با خلال امتحان می کنیم اگر از مایه کیک به خلال دندان نچسبیده بود کیک پخته است.
مرحله ششم
نیم ساعت اول پخت اصلا در فر را باز نکنید چون پف کیک می خوابد بعد از این که کیک پخته شد فر را خاموش کرده با یک قاشق چوبی در فر را نیم باز می گذاریم و ۵ دقیقه دیگر صبر می کنیم.
مرحله هفتم
در ادامه از فر خارج کرده و برای ده دقیقه دیگر صبر می کنیم تا کیک خنک شود سپس از قالب خارج می کنیم و طوری که ته کیک رو به بالا باشد روی توری فلزی می گذاریم تا کیک اسفنجی کاملا خنک شود.
علت پف نکردن کیک
مهمترین علت پف نکردن کیک در حقیقت می تواند الک نکردن آرد باشد پس حتما آرد را الک کنید سپس اضافه نمایید و همین طور هم زدن تخم مرغ با همزن برقی به اندازه کافی و هم دمایی آن با محیط بسیار با اهمیت است.