طرز تهیه فالوده شیرازی با رشته آماده به روش بازاری

طرز تهیه فالوده شیرازی با رشته آماده به روش بازاری

طرز تهیه فالوده شیرازی فالوده یکی از دسرهای خوشمزه و اصیل ایرانی است که در فصل تابستان کنار بستنی سنتی فوق العاده خوشمزه …

طرز تهیه موس خرمالو دسر خوشمزه و ساده برای یلدا

طرز تهیه موس خرمالو دسر خوشمزه و ساده برای یلدا

طرز تهیه موس خرمالو موس خرمالو یک دسر خوشمزه و خوشرنگ پاییزی است که برای شب های طولانی زمستان و به ویژه شب یلدا …

طرز تهیه ژله انار ساده با شیر دسر خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه ژله انار ساده با شیر دسر خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه ژله انار یکی از ژله های خوشمزه و شیک برای مهمانی ها و مراسم ها ژله انار است که در عین …

طرز تهیه حلوای زعفرانی

طرز تهیه حلوای زعفرانی تبریز طرز تهیه حلوای مجلسی طرز تهیه حلوای زعفرانی با آرد برنج طرز تهیه حلوا زرد ساده طرز تهیه حلوا مجلسی ساده طرز تهیه حلوا زعفرانی با آرد سفید طرز تهیه حلوا ساده طرز تهیه حلوا برای 4 نفر

حلوا یکی از پرطرفدار ترین و قدیمی ترین دسرهای سنتی ایرانی بوده است که به مرور زمان در مراسم های مذهبی، ختم و عزاداری و نذری های ماه محرم و سفره های ماه رمضان مورد استفاده قرار می گیرد. اگر حلوا با صبر و حوصله پخت شود نتیجه خوب و مطلوبی می دهد. زمان تفت آن مهم است. اگر حلوا کم تفت بخورد مزه خامی ارد غالب می شود و اگر زیاد تفت بخورد رنگ آن تیره می شود. حلوا با توجه به دستورهای مختلف موجود انواعی مختلفی دارد. یکی از پرطرفدار ترین و به نوعی مجلسی ترین حلواها، حلوای زعفرانی است. در این نوع حلوا مانند حلوای کدو حلوایی، آرد زیاد تفت نمی خورد که تیره شود و رنگ غالب آن از زعفران بدست می آید. با توجه به گلاب و زعفران موجود در این نوع حلوا، بوی مطبوع و مطلوبی دارد که به عنوان دسرهای مجلسی مورد استفاده قرار می گیرد. در این دستور، یک کوکی از قبل تهیه می شود و حلوا بین آن تزیین می گردد که ظاهر فوق العاده ای دارد و می توان برای ماه رمضان یا مهمانی ها به عنوان دسر آن را تهیه و سرو کرد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه حلوای زعفرانی در ادامه با سایت مُچ مَگ همراه باشید.

مواد لازم کوکی
آرد سفید قنادییک و نیم پیمانه
کره۱۸۰ گرم
پودر قند۱ پیمانه
تخم مرغ۱ عدد
زرده تخم مرغ۱ عدد
مواد لازم برای حلوا
آرد گندم یا آرد سفید۲ پیمانه
آرد نخودچی۱ پیمانه
روغن مایعیک و نیم پیمانه
کره۵۰ گرم
مواد لازم برای شربت
شکر۲ پیمانه
آب۱ پیمانه
گلاب۱ پیمانه
زعفران۱ قاشق چای خوری

طرز تهیه حلوای زعفرانی

مرحله اول

برای طرز تهیه حلوا به صورت زعفرانی با کوکی چند مرحله پیش رو داریم. یک مرحله تهیه کوکی است که می توان از روی قبل آن را تهیه کرد. مرحله بعد تهیه شربت است و در مرحله آخر تهیه حلوا است که با کوکی سرو می شود.

مرحله دوم

این مقدار خمیر برای کوکی، یک هلال ماه بزرگ می دهد. در این دستور به ترتیب تمام مراحل بیان می شود. برای تهیه کوکی، کره را نیم ساعت زودتر از یخچال بیرون می آوریم تا نرم شود. سپس پودر قند و کره را درون یک کاسه می ریزیم.

مرحله سوم

سپس با همزن می زنیم تا خامه ای و پفکی شود. حدود ۵ دقیقه با دور تند می زنیم. تخم مرغ را اضافه کرده و با همزن می زنیم تا یکدست شود. وانیل را هم اضافه می کنیم و می زنیم. نصف آرد را کم کم اضافه کرده و در حد مخلوط شدن با همزن می زنیم.

مرحله چهارم

کمی با لیسک خمیر را مخلوط کرده و مجدد بقیه آرد را می ریزیم و با لیسک مخلوط می کنیم. سپس با دست در حد مخلوط شدن ورز می دهیم. آن قدر آرد اضافه می کنیم تا یک خمیر لطیفی بدست آید که به دست نمی چسبد.

مرحله پنجم

داخل پلاستیک قرار می دهیم و در یخچال به مدت ۱ ساعت استراحت می دهیم. سپس از یخچال بیرون آورده و کمی از خمیر را بر می داریم. دو کاغذ روغنی برداشته و خمیر را بین آن به ضخامت ۱ میلی متر باز می کنیم.

مرحله ششم

طرح دلخواه را روی آن قرار داده و برش می زنیم و خمیر اضافه را بر می داریم. سپس خمیر را با همان کاغذ روغنی زیر آن درون سینی فر قرار داده و در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۰ دقیقه تا بپرد.

مرحله هفتم

سپس از فر خارج کرده و صبر می کنیم تا خنک شود و از کاغذ روغنی جدا می کنیم. دو عدد از شکل را تهیه می کنیم تا بتوانیم حلوا را بین آن قرار دهیم. زیر کوکی ها باید کمی طلایی شود. در این مرحله شربت حلوا را تهیه می کنیم.

مرحله هشتم

برای این کار، شکر و آب را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار می دهیم تا بجوشد و شکر حل شود. سپس گلاب را به آن اضافه کرده و بعد از این که دو قل زد، زعفران را به آن اضافه کرده و از روی حرارت بر می داریم.

مرحله نهم

در این مرحله باید حلوا را تهیه کنیم. برای این کار، آرد را درون یک تابه الک می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مدام هم می زنیم. وقتی که بوی خامی آرد گرفته شد اما تغییر رنگ نداد، روغن را به آن اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم و آرد را با روغن تفت می دهیم.

مرحله دهم

در این مرحله کره هم اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم تا حلوا رنگی مانند حلوای شیر بگیرد. سپس نصف شربت را اضافه کرده و هم می زنیم تا یکدست شود. نصف دیگر شربت را اضافه کرده و مدام هم می زنیم تا حلوا جمع شود و به صورت گهواره ای در آید و از تابه جدا شود.

مرحله یازدهم

سپس از روی حرارت بر می داریم. در ادامه حلوا را درون قیف و ماسوره شکوفه ای می ریزیم. با قیف حلوا را روی کوکی می ریزیم. سپس لایه دوم کوکی را روی آن قرار داده و مجدد روی آن را با حلوا تزیین می کنیم.

مرحله دوازدهم

در آخر روی آن را با غنچه گل محمدی تزیین کرده و در ظرف مورد نظر سرو می کنیم. برای این که حلوا را بتوان با قیف روی کوکی ریخت بهتر است حلوا با حرارت متوسط رو به بالا باشد. اگر حلوا سرد شود شکل نمی گیرد.

نکات طرز تهیه حلوای زعفرانی

رنگ حلوای زعفرانی

رنگ این حلوا به دلیل اینکه با نام زعفرانی شناخته می شود برای ما خیلی مهم است و نباید بگذاریم تیره شود. به همین دلیل تفت دادن حلوا پس از اینکه که کره را به آرد اضافه می کنیم نباید خیلی طولانی مدت باشدف چون باعث تیره شدن رنگ حلوا می شود.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 9 تیر 1401
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچ مَگ و لینک مستقیم بلا مانع است.