طرز تهیه دمپخت شیرازی مخصوص + سبزی دمپخت شیرازی چیست
طرز تهیه دمپخت شیرازی
از غذاهی خوشمزه شیراز دمپختک است که با گوشت و سبزیحات طبخ می شود و طعم آن را هرگز فراموش نخواهید کرد، از این که برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه دمپخت شیرازی مخصوص در ادامه با سایت مچ مگ همراه می شوید، سپاسگزارم.
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر | |
برنج | ۴ پیمانه |
گوشت گوسفند یا گوساله قیمهای خردشده | ۳۰۰ گرم |
پیاز درشت خلالی | ۱ عدد |
سیر | ۴ حبه |
کلم برگ کوچک | ۱ عدد |
هویج | ۳ عدد |
عدس | ۱ پیمانه |
سبزی (شوید، ریحان، ترخون و جعفری) | به اندازه دلخواه |
لوبیا چشم بلبلی | نصف پیمانه دلخواه |
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه | به میزان لازم |
طرز تهیه دمپخت شیرازی
مرحله اول
برای درست کردن دمپختک شیرازی در ابتدا برنج را پاک کرده و می شوییم سپس در یک کاسه با آب ولرم و مقداری نمک می گذاریم برای دو تا سه ساعت خیسانده شود خیساندن برنج باعث می شود که برنج زودتر پخته شود و ری بیشتری کند.
مرحله دوم
پیاز را پوست گرفته و می شوییم و سپس روی تخته آشپزخانه خلالی می کنیم قابلمه ای را روی حرارت قرار داده و روغن می ریزیم و اجازه می دهیم گرم شود سپس پیازها را با قابلمه اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا نرم و سبک شوند.
مرحله سوم
در ادامه گوشت خرد شده را اضافه می کنیم و زردچوبه می زنیم و مقداری تفت می دهیم تا گوشت تغییر رنگ دهد سپس سیر را پوست گرفته و رنده می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
مرحله چهارم
در این مرحله پوست هویج ها را با پوست کن جدا می کنیم و به صورت نگینی خرد کرده و یا با رنده درشت رنده می کنیم و به قابلمه اضافه می نماییم کمی هویج ها را تفت می دهیم در ادامه عدس و لوبیا را که از قبل خیسانده ایم آبکش کرده و به مواد دمپختک اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
۲ لیوان آب، فلفل سیاه و ادویه به قابلمه می افزاییم و صبر می کنیم تا تا همه مواد کاملا بپزند دقت داشته باشید که حرارت اجاق ملایم باشد در انتهای پخت سبزی های خرد شده و کلم برگ را که خرد کرده ایم اضافه می کنیم.
مرحله ششم
برای ۲۰ دقیقه دیگر اجازه می دهیم با هم بپزند سپس مایه دمپختک که آماده شد گوشت ها را خارج کرده زیرا امکان دارد ته قابلمه بروند و بسوزند سپس برنج را داخل مواد بریزید و آب و نمک اضافه کنید دقت کنید که برنج با نمک زیاد خیسانده نشده باشد که غذا شور می شود.
مرحله هفتم
آب برنج به اندازه یک بند انگشت باید بالاتر از سطح مواد باشد، حرارت اجاق را زیاد می کنیم تا تمام آب آن بخار شود سپس گوشت ها را روی برنج با فاصله از دیواره قابلمه می ریزیم و برنج را دم می گذاریم.
مرحله هشتم
زیر قابلمه شعله پخش کن بگذارید حرارت را متوسط کنید تا بخار داخل قابلمه بپیچد سپس کم کنید تا به آرامی دم بکشد بعد از حدود ۴۰ دقیقه دمپختک شیرازی ما آماده است در ظرف سرو بکشید و با سالاد شیرازی میل کنید. نوش جان.