طرز تهیه آبگوشت خوشمزه مجلسی به روش سنتی بازاری

طرز تهیه آبگوشت خوشمزه مجلسی

طرز تهیه آبگوشت خوشمزه مجلسی طرز تهیه آبگوشت خوشمزه برای 4 نفر طرز تهیه آبگوشت خوشمزه و ساده طرز تهیه آبگوشت سنتی طرز تهیه آبگوشت لعابدار طرز تهیه آبگوشت مجلسی برای 30 نفر طرز تهیه آبگوشت ترکی طرز تهیه آبگوشت ساده دونفره Hf',aj

آبگوشت یا دیزی، یکی از قدیمی ترین غذاهای سنتی ایران زمین است. آبگوشت در عین سادگی در پخت، از تنوع بسیار بالایی برخوردار است. برای مثال آبگوشت بزباش، آبگوشت کشک، آبگوشت بلغور و آبگوشت گندم تنها چند نمونه از انواع آبگوشت هستند. به طور سنتی آبگوشت را در دو مرحله می خوردند. بار اول آب را از حبوبات و گوشت جدا کرده و با نان مخلوط کرده و پس از آن گوشت را کوبیده و به صورت لقمه با سبزی خوردن و ترشی یا سایر مخلفات میل می کردند. ما در این مقاله به آموزش به نکات آبگوشت سنتی و پایه می پردازیم. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آبگوشت در ادامه با سایت مچ مگ همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت با استخوان و چربی یا دنبه گوسفند۵۰۰ گرم
نخود آبگوشتینصف لیوان
لوبیا سفیدنصف لیوان
سیب زمینی۳ عدد
پیاز متوسط۲ عدد
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوری
لیمو عمانی۱ عدد
نمکبه میزان لازم
فلفل سیاهبه میزان لازم
زردچوبهبه میزان لازم

طرز تهیه آبگوشت

مرحله اول

نفاخ بودن حبوبات بهانه ای است که اکثر افراد برای نخوردن حبوبات می آورند. اگر حبوبات به اندازه کافی خیسانده شود؛ نفخ آن کاملا از بین می رود. ارزش غذایی حبوبات بسیار بالاست و به هیچ وجه نباید آن را از سبد غذایی تان حذف کنید.

مرحله دوم

نکته مهم در خرید حبوبات این است که همیشه حبوبات باکیفیت تهیه کنید و آن را برای مدت طولانی نگه ندارید. برای تهیه آبگوشت خوشمزه ابتدا نخود و لوبیا را با دقت پاک کنید. سپس آن ها را شسته و در یک ظرف جادار بخیسانید.

مرحله سوم

اجازه بدهید تا ۲۴ ساعت بماند. در این بین آب حبوبات را چندباری عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. گوشت گوسفندی برای آبگوشت انتخاب بسیار مناسبی است. این گوشت بعد از پختن حسابی ریش ریش می شود و خوردنش لذت بخش است.

مرحله چهارم

گوشت را به تکه های دلخواه برش داده و در قابلمه بریزید. نخود و لوبیای خیس خورده را قبل از اضافه کردن به قابلمه آب بکشید. بعد از اضافه کردن حبوبات به گوشت باید پیاز را اضافه کنید. ابتدا پیاز را شسته و آن را پوست بگیرید.

مرحله پنجم

بهتر است پیاز را همان طور درسته در قابلمه بریزید. حالا روی مواد آب جوشیده سرد شده ریخته و اجازه دهید تا بر روی حرارت خیلی کم بپزد و جابیفتد. می توانید در صورت تمایل در این مرحله کمی زردچوبه نیز اضافه کنید.

مرحله ششم

باید اجازه دهید تا گوشت و لوبیا حسابی بپزد. حتما با یک قاشق کف گوشت را که روی آب می آید بگیرید. این کار دیزی شما را شفاف تر خواهد کرد. بعد از اینکه گوشت و لوبیا پخت؛ پیاز های درسته را به آرامی با یک ملاقه از دیزی خارج کنید.

مرحله هفتم

حالا می توانید سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به دیزی اضافه کنید. البته می توانید سیب زمینی های کوچک را با برس به خوبی بشویید و آن ها را با پوست نیز به آبگوشت اضافه کنید. باید اجازه دهید تا دیزی کاملا جابیفتد.

مرحله هشتم

حالا چربی های گوشت و دنبه را جدا کنید. چربی های گوسفندی پخته شده را با یک پیاز که خرد کرده اید و رب گوجه فرنگی حسابی مخلوط کنید تا یکدست شوند. اجازه بدهید تا بر روی حرارت کمی تفت بخورد تا رنگ بدهد.

مرحله نهم

سپس مخلوط رب گوجه فرنگی خوشرنگ و دنبه چرب را به داخل قابلمه آبگوشت اضافه کنید. این کار کمک می کند تا دیزی حسابی روغن پس بدهد. در اواخر پخت؛ لیمو عمانی، نمک و فلفل را به قابلمه اضافه کنید.

مرحله دهم

می توانید به جای لیمو عمانی از پرک لیمو نیز استفاده کنید. پیشنهاد ما به شما این است که یک قابلمه سنگی مخصوص طبخ دیزی خریداری کنید. دیزی در این قابلمه بسیار بهتر به عمل می آید و زمان پخت نیز کوتاه تر می شود.

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در سه شنبه 20 دی 1401

مطالب پربازدید از سراسر وب

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچ مَگ و لینک مستقیم بلا مانع است.