طرز تهیه خورش فسنجان با گوشت قرمز خوشمزه و خانگی
طرز تهیه خورش فسنجان
خورش فسنجان یکی از خورش های خوشمزه و محبوب ایرانی است که به صورت ترش و شیرین و ملس پخته می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش فسنجان در ادامه با سایت مچ مگ همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
مغز گردو | ۳۰۰ گرم |
مرغ | ۴ تکه ران یا سینه |
زعفران | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه و دارچین | به مقدار لازم |
یخ | ۲۰ قطعه |
رب انار | ۶ قاشق غذاخوری |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | به مقدار لازم |
طرز تهیه خورش فسنجان
مرحله اول
برای تهیه خورش فسنجان ابتدا پیازها را بشویید و پوست بگیرید. حالا پیازها را بسیار ریز خرد کرده و آن ها را در قابلمه و با مقداری کمی روغن تفت دهید. یادتان باشد که نباید پیاز را بیش از اندازه سرخ کنید.
مرحله دوم
در این مرحله مغز گردو را به خوبی پاک کنید. سپس در آسیاب مغز گردو ها را حسابی چرخ کنید. بهتر است سه بار مغزگردو را چرخ کرده تا حسابی له و خمیری شود. هر چقدر مغرگردو خمیری تر باشد؛ فسنجان شما بیشتر به روغن می افتد.
مرحله سوم
حالا مغز گردو خمیر شده را به پیازها اضافه کنید و حدود یک ربع ساعت آن را روی حرارت به آرامی تفت دهید. ۵ الی ۶ قاشق غذاخوری رب انار را به همراه کمی دارچین به مواد درون قابلمه اضافه کرده و حسابی مخلوط کنید.
مرحله چهارم
بعد از اینکه رب انار و مغزگردوهای خرد شده حسابی تفت داد شدند؛ دو لیوان آب سرد رویش ریخته و دوباره هم بزنید. حالا باید در ظرف را بگذارید و اجازه دهید تا به مدت ۲ تا ۳ ساعت مواد درون قابلمه بر روی حرارت ملایم بپزد.
مرحله پنجم
برای اینکه مغز گردو روغن بیشتری پس بدهد؛ هر ۳۰ دقیقه چند تکه یخ بسیار کوچک به خورش اضافه کنید. در صورتی که یخ نداشتید حتما آب بسیار سرد بریزید. تکه های مرغ را متناسب با سلیقه خود انتخاب کنید.
مرحله ششم
می توانید به جای ران و سینه از تکه های فیله نیز استفاده کنید.مرغ را با کمی نمک، دو قاشق زعفران دم شده و فلفل سیاه آغشته کنید. حالا در روغن داغ مرغ را به خوبی سرخ کنید. حالا باید مرغ را به خورش اضافه کنید.
مرحله هفتم
اگر دوست دارید طعم خورشت فسنجان شما کمی ملس شود، شکر را در این مرحله به خورش اضافه کنید. در ادامه اجازه دهید تا مرغ به خوبی پخته و طعم دار شود. اجازه دهید تا مرغ حدود ۱ ساعت در خورش بماند.
مرحله هشتم
بهتر است در تمام مدت حرارت ملایم باشد و اضافه کردن را نیز فراموش نکنید. در اواخر پخت می توانید باز هم کمی زعفران اضافه کنید. البته این کاملا به سلیقه شما بستگی دارد.
مرحله نهم
وقتی که خورش حسابی جا افتاد. و روغن انداخت می توانید آن را سرو کنید. در صورت تمایل می توانید به جای شکر، نصف لیوان پوره کدوحلوایی به خورش اضافه کنید. با اضافه کردن پوره کدوحلوایی، لعاب خورش لعاب دار شده و خوشرنگ تر می شود.
- منبع : cooking.with.elnaz