طرز تهیه آش سماق خوشمزه و مجلسی اصل ارومیه
طرز تهیه آش سماق
یکی از آش های خوشمزه و سنتی ایران آش سماق است که در شهرهای مختلف با دستور خاصی پخته می شود در ارومیه به این آش سوماخلی می گویند، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش سماق خوشمزه و مجلسی اصل ارومیه در ادامه با سایت مچ مگ همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج نیم دانه | ۱ لیوان |
لپه | ۱/۲ لیوان |
سماق | ۱/۲ لیوان |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار کافی |
جعفری و نعنا خشک | به مقدار لازم |
عصاره یا آب گوشت | ۱ لیوان |
روغن سرخ کردنی | به مقدار کافی |
طرز تهیه آش سماق
مرحله اول
برای درست کردن آش سماق ارومیه در ابتدا برنج را پاک می کنیم و می شوییم و همراه با آب گوشت می گذاریم تا بپزد وقتی برنج کاملا نرم شد و مغز آن نیز پخته شد نوبت اضافه کردن لپه است.
مرحله دوم
لپه را از قبل پاک کنید و بشویید و در آب برای چند ساعت بخیسانید بعد از پخته شدن برنج اضافه کنید در ادامه پیاز را پوست می گیریم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم.
مرحله سوم
تابه را روی حرارت اجاق گاز قرار می دهیم و روغن می ریزیم و اجازه می دهیم تا گرم شود سپس پیاز را به همراه زردچوبه، فلفل سیاه و نمک درون تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک و طلایی شود.
مرحله چهارم
در ادامه نعنا و جعفری خشک شده را پودر می کنیم می توانید بین دو دست ماساژ دهید تا پودر شود یا آسیاب کنید و به همراه پیاز داغ به آش سماق اضافه نمایید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
مرحله پنجم
سماق را در ظرفی بریزید و با آب بجوشانید و از صافی عبور دهید و عصاره آن را به آش بیافزایید این آش غلیظ نیست و حالت رقیق دارد آن را به صورت گرم سرو کنید برای تزیین آش از پیاز و نعنا داغ استفاده کنید. نوش جان.
نکات آش سماق
برای خوشرنگ تر شدن آش از قابلمه لعابی یا آلومینیومی استفاده کنید، اگر می خواهید ترشی آش کمتر شود مقداری شکر بیافزایید.