طرز تهیه آش شلغم خوشمزه و خانگی مرحله به مرحله

طرز تهیه آش شلغم خوشمزه و خانگی مرحله به مرحله

طرز تهیه آش شلغم آش شلغم یکی از آش های خوشمزه و محلی است که در یزد و شیراز و قزوین پخته می …

خوشمزه ترین نکات مزه دار کردن ماهی + نکات پخت ماهی کبابی

خوشمزه ترین نکات مزه دار کردن ماهی + نکات پخت ماهی کبابی

نکات مزه دار کردن ماهی برای از بین بردن بوی ماهی و مزه دار شدن آن لازم است آن را مرینت کنید تا …

طرز تهیه سالاد لوبیا عروس خوشمزه و خانگی مرحله به مرحله

طرز تهیه سالاد لوبیا عروس خوشمزه و خانگی مرحله به مرحله

طرز تهیه سالاد لوبیا عروس سالاد لوبیا عروس یکی از سالادهای خوشمزه و به اصطلاح جدید است که به تازگی جای خود را در …

طرز تهیه آش دوغ سرعین

طرز تهیه آش دوغ اصل اردبیل طرز تهیه آش دوغ ساده طرز تهیه آش دوغ سرعین طرز تهیه آش دوغ با اسفناج طرز تهیه آش دوغ تبریز طرز تهیه آش دوغ بدون نخود طرز تهیه آش دوغ ترکی طرز تهیه آش دوغ با باقلا

آش دوغ یکی از انواع آش های سنتی و قدیمی ایرانی است که مانند آش رشته و آش جو در میان ایرانیان از اهمیت زیادی برخوردار است. این آش خوشمزه را در شهر های مختلف کشورمان با مواد و روش های متفاوتی طبخ می کنند. آش دوغ را تقریبا در همه شهرها می توان پیدا کرد. البته شهر هایی هستند که آش دوغ شان معروف تر و شناخته شده تر است، از این شهرها می توان به سرعین، تبریز، اردبیل، شیراز، ارومیه، رشت،مازندران و گردنه حیران اشاره کرد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش دوغ اصل اردبیل در ادامه با سایت مچ مگ همراه باشید.

مواد لازم آش دوغ
دوغ کیسه ای۲ عدد
برنجنصف پیمانه
تخم مرغ۱ عدد
سبزی تره، گشنیز، شویداز هر کدام ۱ بسته
سیر تازه۱ شاخه به دلخواه
نخود۱ پیمانه

طرز تهیه آش دوغ سرعین

مرحله اول

برای تهیه آش دوغ خوشمزه به روش سرعین در ابتدای کار، نخود را درون یک کاسه می ریزیم و روی آن آب می گیریم و حداقل به مدت ۴ ساعت کنار می گذاریم تا نفخ نخود گرفته شودف البته بهتر است از شب قبل نخود را بخیسانیم.

مرحله دوم

پس از اینکه نفخ نخود را گرفتیم، آنرا آبکشی می کنیم و داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم. دو لیوان آب اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم. حالا اجازه می دهیم نخود به طور کامل بپزد و نرم شود.

مرحله سوم

حالا به سراغ اماده کردن دیگر مواد می رویم. برای این منظور برنج را به خوبی می ‌شوییم، سپس داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم. در ادامه تخم مرغ را به آن اضافه می ‌کنیم و هم می ‌زنیم تا برنج و تخم مرغ با هم یکدست شوند.

مرحله چهارم

در این مرحله می‌توانیم یک قاشق غذاخورى آرد گندم هم اضافه کنیم تا لعاب آش بیشتر شود. در ادامه دوغ ها را اضافه می‌ کنیم و کمی مواد را هم می زنیم تا یکدست شوند، سپس قابلمه را روى حرارت ملایم قرار می دهیم.

مرحله پنجم

پس از اینکه دوغ به نقطه جوش رسید، نخود پخته شده را به همراه مقداری نمک و ادویه به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه سبزی آش را به خوبی می شوییم، سپس آنرا خشک می کنیم و به صورت درشت خرد می کنیم.

مرحله ششم

در این مرحله سبزی آش را به قابلمه اضافه می کنیم و کمی هم می زنیم تا با دیگر مواد یکدست شود. حالا درب قابلمه را به صورت نیمه باز قرار می دهیم و اجازه می دهیم آش با حرارت بسیار ملایم جا بیفتد.

مرحله هفتم

در انتها آش دوغ را در ظرف سرو می ریزیم و برای تزئین آش با نعناع داغ روی آن را تزیین می کنیم و سرو می نماییم این آش خوشمزه را بپزید و در کنار خانواده از خوردن آن لذت ببرید. نوش جان.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 13 فروردین 1402
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچ مَگ و لینک مستقیم بلا مانع است.