طرز تهیه باقالی پلو با مرغ خاله خانم به روش سنتی شمالی
طرز تهیه باقالی پلو با مرغ
برنج یکی از غذاهای پرطرفدار سراسر جهان است. باقالی پلو یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که در کنار ماهیچه گوسفندی یا مرغ طبخ می شود. در این دستور، طرز تهیه باقالی پلو با مرغ بیان شده است. باقالی پلو از جمله برنج های مخلوط حساب می شود که می توان برنج آن را جدا گانه پخت و در مرحله سرو کنار مرغ یا گوشت قرار داد یا به همراه مرغ یا گوشت سرو کرد. برای باقالی پلو با مرغ مجلسی باقالی پلو همراه با شوید پخته و دم می کشد. مرغ نیز به تنهایی با زعفران پخته و سرو می گردد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه باقالی پلو با مرغ در ادامه با سایت مچ مگ همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
باقالی | ۲۰۰ گرم |
برنج | ۲ پیمانه |
شوید | ۱۵۰ گرم |
مرغ | ۲ تکه |
پیاز | ۱ عدد |
نمک و فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
زعفران دم کرده | به میزان دلخواه |
طرز تهیه باقالی پلو با مرغ
مرحله اول
برای تهیه باقالی پلو با مرغ مجلسی و خوشمزه در ابتدای کار، برنج را از یک ساعت قبل با آب و نمک می خیسانیم. در ادامه یک قابلمه مناسب برداشته و داخل آنرا تا نیمه آب می ریزیم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا سریع تر به جوش بیاید.
مرحله دوم
در این مرحله پس از اینکه آب هب نقطه جوش رسید، باقالی های پوست گرفته و لپه شده را درون آب جوش می ریزیم. برای این که باقالی های به خوبی نرم شوند، اجازه می دهیم به مدت حدود ۱۰ تا ۱۲ دقیقه درون آب جوش بپزند.
مرحله سوم
در این زمان کف روی آب را می گیریم و دور می ریزیم، این کار باعث می شود که از کدر شدن غذا جلوگیری شود. سپس آن را آبکش می کنیم. در ادامه قابلمه را با کمی آب مجدد روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید.
مرحله چهارم
سپس برنج خیسانده شده را همراه با کمی نمک به آن اضافه می کنیم. باقالی و شوید تازه خرد شده را به آن اضافه کرده و صبر می کنیم تا ۱۰ دقیقه برنج همراه با باقالی و شوید بپزد. سپس آن را آبکش می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله یک قابلمه مناسب برداشته و کف آن را کمی روغن می ریزیم. تکه های نان را به عنوان ته دیگ کف آن قرار داده و ترکیب شوید و برنج و باقالی را داخل قابلمه می ریزیم و می گذاریم روی حرارت ملایم تا دم بکشد.
مرحله ششم
حالا پیاز را شسته و آنرا پوست می کنیم. در ادامه آن را به صورت نگینی یا خلالی ریز خرد می کنیم. در ادامه یک قابلمه دیگر انتخاب می کنیم و با کمی روغن روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا روغن به خوبی داغ شود.
مرحله هفتم
در این مرحله پیاز های خرد شده را اضافه کرده و تفت می دهیم تا سبک شود. مرغ را اضافه کرده و همراه با نمک و زردچوبه و فلفل تفت می دهیم. وقتی که کمی تغییر رنگ داد، روی مرغ ها را کمی آب می ریزیم و می گذاریم تا بپزد.
مرحله هشتم
در آخر پخت، مقداری از زعفران دم کرده را به صورت پخش روی مرغ می ریزیم. بقیه زعفران را با کمی برنج دم کشیده ترکیب می کنیم و به عنوان تزیین روی برنج می ریزیم. مرغ و برنج را در کنار هم یا جداگانه سرو می کنیم.
- منبع :
- bestfoodcake