طرز تهیه خورش قیمه مجلسی و فوق العاد خوشمزه سنتی
طرز تهیه املت فرانسوی مجلسی و خوشمزه با قارچ
طرز تهیه املت فرانسوی املت فرانسوی یک املت خوشمزه و خاص است که می تواند یک صبحانه یا میان وعده عالی باشد، برای …
طرز تهیه خورش فسنجان برای 4 نفر به روش اصیل گیلانی
طرز تهیه خورش فسنجان برای ۴ نفر خورش فسنجان، به شکل سنتی یک غذای درباری و عیانی بوده است. این غذا کم کم …
طرز تهیه پیتزا گوشت و قارچ خوشمزه به روش بیرونی در تابه
طرز تهیه پیتزا گوشت و قارچ پیتزا از غذاهای خوشمزه و پر طرفدار بین المللی است که تقریبا همه آن را دوست دارند، …
طرز تهیه خورش قیمه مجلسی
خورش قیمه یکی از محبوب ترین و خوشمزه ترین خورش های ایرانی است که تقریبا بیشترین محبوبیت را در میان غذا های نذری دارد. این خورش یکی از اصیل ترین غذا های ایرانی است که به روش های مختلفی و با مواد متنوعی طبخ می شود. از مواد اصلی تشکیل دهنده خورشت قیمه می توان به گوشت، لپه، سیب زمینی، لیمو عمانی، پیاز و رب گوجه فرنگی اشاره کرد. در برخی مناطق علاوه بر مواد متداول از آلو خورشتی هم برای طعم دهندگی این خورش استفاده می شود. خورشت قیمه در کشور عراق هم طبخ می شود که با نام خورش قیمه نجفی معروف است. البته روش پخت و مواد تشکیل دهنده این خورش با خورش قیمه ایرانی متفاوت است. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش قیمه مجلسی در ادامه با سایت آموزشی مُچْ مَگْ همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
پیاز | ۱ عدد |
روغن کنجد | یک و نیم قاشق غذا خوری |
زردچوبه و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
پودر کاری | به میزان لازم |
گوشت | ۴۰۰ گرم |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق غذا خوری |
لپه | سه چهارم پیمانه |
لیمو عمانی | ۲ عدد |
گلاب | ۲ قاشق غذا خوری |
سیب زمینی | ۲ عدد |
طرز تهیه خورش قیمه مجلسی
مرحله اول
برای تهیه خورشت قیمه خوشمزه و مجلسی در ابتدای کار، پیاز را شسته و پوست می کنیم. سپس آن را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم. نباید پیاز ها رنده شود، چون جذب روغن آن بالا می رود و نمی شود با حداقل روغن تفت داد.
مرحله دوم
سپس داخل قابلمه تفلون به همرا روغن کنجد، تفت می دهیم، در قابلمه را می گذاریم و با شعله کم اجازه می دهیم کمی پیاز ها نرم شود. بعد کمی زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه کاری هم به پیاز تفت داده شده اضافه می کنیم.
مرحله سوم
وقتی کمی ادویه از خامی درآمد، گوشت که برای هر نفر ۴ تکه گذاشتیم را اضافه می کنیم و دو دقیقه تفت می دهیم تا رنگ تکه های گوشت به طور کلی تغییر کنند و کمی سرخ شوند. در آخر، رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم.
مرحله چهارم
رب که رنگ انداخت، سپس لپه را که قبلا خیس کرده ایم و حدود ۱۰ دقیقه نیم پز شده است، اضافه می کنیم. لیمو عمانی که از قبل خیس شده و آب را به آن، اضافه می کنیم. برای دو تا سه ساعت با حرارت ملایم می گذاریم پخته شود.
مرحله پنجم
لپه را اصلا تفت نمی دهیم چون برحسب تجربه سفت می شود و مانع از لعاب خورشت می شود. حرارت ملایم کمک میکند که خورشت لعاب دار شود. وقتی خورش پخت اگر آب آن زیاد بود اجازه می دهیم آب اضافه تبخیر شود.
مرحله ششم
در این مرحله ده دقیقه مانده به آماده شدن خورش، گلاب را اضافه می کنیم و در ادامه نمک را به خورش اضافه می کنیم. سیب زمینی ها را شسته و پوست کنده و به صورت خلالی خرد می کنیم. سپس در یک تابه با کمی روغن سرخ می کنیم.
مرحله هفتم
در آخر پخت قیمه، سیب زمینی های سرخ شده را به خورش اضافه می کنیم. در صورت تمایل می توان هنگام سرو خورش کنار آن سیب زمینی های سرخ شده را اضافه کرد. بهتر است قیمه را هم مانند خورش کرفس به صورت غلیظ و کم آب سرو کنیم.
نکات طرز تهیه خورش قیمه
خورش قیمه با مرغ
کسانی که در مصرف گوشت قرمز محدودیت دارند و یا به هر دلیلی نمی خواهند از گوشت گوسفندی یا گوساله در خورش قیمه استفاده کنند، می توانند گوشت مرغ را جایگزین کنند. آموزش خورش قیمه با گوشت مرغ را در مطلب زیر می توانید مشاهده کنید.
- منبع :
- fat_to_fit_lady