طرز تهیه آش کلم خوشمزه و خانگی مرحله به مرحله
طرز تهیه آش کلم
آش کلم یکی از آش های خوشمزه و کم کالری ایرانی است که بسیار مورد توجه قرار گرفته است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش کلم در ادامه با سایت مچ مگ همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
عدس و لپه | ۶۰ گرم از هر کدام |
کشک | ۲۰۰ گرم |
بلغور گندم | ۱۰۰ گرم |
کلم قمری | ۲ عدد متوسط |
عصاره قلم یا آب گوشت | یک پیمانه |
آب | ۵ پیمانه |
گوشت قیمه ای | ۱۵۰ گرم |
پیاز داغ | ۳ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
سیر | ۳ حبه |
نعناع داغ | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش کلم
مرحله اول
برای تهیه آش کلم ابتدا باید کلم ها را شسته و به شکلی مثلثی یا مکعبی خرد کنید.سپس یک تابه روی اجاق قرار دهید و درون آن روغن بریزید و کلم ها را تفت دهید تا بوی بد آنها گرفته شود.
مرحله دوم
حبوبات را بهتر است شب قبل از پختن آش در خیسانده باشید تا نفخ آنها گرفته شود را به همراه بلغور شسته و عصاره قلم در یک قابلمه بریزید و آب جوش را هم به آن اضافه کنید.
مرحله سوم
زیر اجاق را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید و وقتی که به جوش آمد کلم را اضافه کنید و زیر شعله را ملایم کنید.گوشت قیمه ای را با فلفل سیاه و زردچوبه تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و به آش اضافه کنید.
مرحله چهارم
اجازه دهید تا آش کاملا جا بیفتد و زمانی که مواد آش کاملا پخت باید نیمی از پیاز داغ را با سیر تفت دهید و نیمی از کشک را نیز به آش اضافه کنید و اجازه دهدی تا آش ۲۰ دقیقه دیگر روی حرارت بماند.
مرحله پنجم
یکی از نکاتی که در مورد آش کلم و آش های این چنینی باید در نظر بگیرید این است که مواد این آش باید به سختی قابل مشاهده باشند و به اصطلاح باید کاملا پخته و له شده باشند.
مرحله ششم
بعد از گذشت ۲۰ دقیقه باید آش را از روی حرارت بردارید و بعد از اینکه کمی خنک شد با نعناع داغ و کشک و چند تکه قیمه و تعدادی کلم قمری و پیاز داغ تزیین نموده و نوش جان کنید.