طرز تهیه آش غوره به روش شیرازی خوشمزه و خانگی
طرز تهیه آش غوره
آش غوره یکی از آش های خوشمزه محلی است که بیشتر در شیراز و یزد و کردستان پخته می شود ، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش غوره در ادامه با سایت مچ مگ همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
لوبیا چشم بلبلی | ۲۰۰ گرم |
بلغور گندم | ۷۰ گرم |
برنج | ۵۰ گرم |
تره و جعفری | ۵۰۰ گرم |
پیاز داغ | ۲۲ قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
نعناع داغ | به مقدار لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
آبغوره | ۲۰۰ میلی لیتر |
آب قلم یا عصاره گوشت | ۳ پیمانه |
طرز تهیه آش غوره
مرحله اول
برای تهیه آش غوره یا آبغوره ابتدا باید یک شب قبل از پختن آش لوبیا ها را در آب بخیسانید و چند بار هم آب آنها را عوض کنید تا هم در موقع پختن سریع تر پخته شود و هم نفخ حاصل از پختن لوبیا از بین برود.
مرحله دوم
در این مرحله بعد از اینکه آب لوبیا ها را خارج کردید ، یک قابلمه مناسب روی اجاق بگذارید و لوبیاها را با مقداری آب و نمک درون آن بریزید و اجازه دهید تا لوبیاها نیم پز شوند.
مرحله سوم
در این مرحله باید آب قلم یا عضاره گوشت را اضافه کنید و وقتی قابلمه جوش آمد ، بلغور گندم را به همراه برنج که ۳ ساعتی خیسانده شده است را به قابلمه اضافه کنید و برای نیم ساعت قابلمه روی حرات ملایم با در نیمه باز بماند.
مرحله چهارم
سبزی را بشویید و خرد کنید ، بعد از اینکه آش شما چند جوشی خورد به آش اضافه کنید.همچنین توجه داشته باشید که باید مقداری از پیاز داغ خود را نیز در این زمان درون قابلمه آش بریزید.
مرحله پنجم
در این مرحله باید توجه داشته باشید که حبوبات و غلات درون آش کامل بپزند و لعاب بیندازند.سپس رب گوجه فرنگی را با کمی روغن درون تابه ای تفت دهید و به همراه نعناع داغ به آش خود اضافه کنید.
مرحله ششم
بعد از گذشت ده دقیقه باید نمک و فلفل آش را اندازه بگیرید و آبغوره را نیز به آن اضافه کنید.اگر فصل غوره است می توانید ۲۳۰۰ گرم غوره بریزید.بعد از اینکه از لعاب دار شدن آش اطمینان حاصل کردید زیر شعله را خاموش کنید.آش را با پیاز داغ داغ و نعناع داغ تزیین کرده و نوش جان کنید.
- منبع : dastpokht_s