طرز تهیه آش شیرازی خوشمزه و خانگی مرحله به مرحله
طرز تهیه آش شیرازی
آش شیرازی یا همان آش سبزی از آش های محلی و بسیار خوشمزه استان فارس است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش شیرازی در ادامه با سایت مچ مگ همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج نیم دانه | ۳ پیمانه |
تره | ۱ پیمانه |
ترخون | ۱۰۰ گرم |
گوشت | ۵۰۰ گرم |
عدس و لوبیا سفید و نخود | ۱ پیمانه از هر کدام |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش شیرازی
مرحله اول
برای تهیه آش شیرازی ابدا باید یک قابلمه بزرگ برداشته و درون آن روغن ریخته و گوشت و پیاز خرد شده را خوب تفت دهید.وقتی که رنگ گوشت تغییر کرد باید مقداری آب و زرد چوبه و پودر دارچین را اضافه کنید و اجازه دهید تا با حرارات ملایم بپزند.
مرحله دوم
وقتی که گوشت پخته شد با آن را ریش ریش کرده ، سپس یک قابلمه بردارید و چند لیوان آب درون آن بریزید و برنج نیم دانه خیس شده از شب قبل را با تره درون آن بریزید و نصف ترخون و نمک و فلفل را بریزید و اجازه دهید با حرارت کم بپزد و شل مانند شله زرد شود.باز بودن در قابلمه سبب می شود که رنگ آن تیره نشود.
مرحله سوم
حبوبات را که از شب قبل خیسانده اید را در قابلمه های جداگانه پخته ، توجه داشته باشید که اگز آب عدس تیره شد باید در طول پخت عدس چند بار آب ان را عوض کنید تا رنگ آش شما را تیره نکند.
مرحله چهارم
در این مرحله باید تمام موادی را که از قبل تهیه کرد مانند حبوبات پخته شده و گوشت ریش ریش را به برنج و سبزی اضافه کرده و آب برنج و حبوبات را صاف کرده و به آش اضافه کنید.زدن مواد با مبکسر در این مرحله به یکسان شدن مواد آش کمک می کند.
مرحله پنجم
نیمی از ترخون را که باقی مانده است را در تابه ای که روغن درون آن ریخته اید خوب تفت داده و به سایر مواد آش اضافه کنید.در این مرحله باید حرارت را کم کنید تا آش شما کم کم جا بیفتد.
مرحله ششم
بعد از گذشت دو ساعت آش شما غلیظ و کش دار می شود.سعی کنید هر ده دقیقه یک بار آش را هم زده تا ته نگیرد.بعد از طی شدن این زمان آش شما اماده است و می توانید با پیاز داغ تزیین نمایید و نوش جان کنید.
- منبع : doctor.ashpaz