طرز تهیه آش زرشک مازندرانی خوشمزه و خانگی
طرز تهیه آش زرشک
آش زرشک یکی از آش های خوشمزه و محلی است که متعلق به استان مازندران است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش زرشک در ادامه با سایت مچ مگ همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
آب زرشک | ۱ لیتر |
مرغ | ۲۰۰ گرم |
حبوبات پخته شده شامل (نخود، لوبیا چیتی و لوبیا قرمز) | ۱ پیمانه |
پیاز | ۱عدد |
رشته آشی | ۲ مشت |
روغن جامد | ۱ قاشق غذاخوری |
آرد | ۱ قاشق مرباخوری |
مرزه خشک | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل و زردچوبه و آویشن | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش زرشک
مرحله اول
برای تهیه آش زرشک مازندرانی ابتدا باید ۲۴ ساعت قبل از پختن این آش حبوبات را در آب بخیسانید و آب آن را عوض کنید تا نفخ حبوبات گرفته شود.سپس در قابلمه ای همراه با آب بریزید و اجازه دهید تا پخته شوند.
مرحله دوم
در این مرحله باید گوشت مرغ را نیز با مقداری آب و یک عدد پیاز روی حرارت گذاشته تا پخته شود.زرشکها را بشویید و به آن مقدار کمی آب در حدود دو لیوان اضافه کنید و چند دقیقه روی حرارت بگذارید در حدی که زرشکها کمی نرم شوند.
مرحله سوم
در این مرحله زرشکها را بکوبید و از یک صافی پارچهای رد کنید و دوباره روی زرشکها کمی آب بریزید و صاف کنید به طوری که فقط دانههای زرشک روی صافی باقی بماند.یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید.در یک قابلمه یک قاشق روغن ریخته و پیاز نگینی شده را در آن تفت دهید تا سرخ شود.
مرحله چهارم
در این مرحله باید یک قاشق آرد گندم را به پیاز داغ اضافه کنید و خوب تفت دهید تا بوی خامی آرد کاملا گرفته شود.سپس باید آب گوشت و آب زرشک را به ظرف پیاز اضافه کنید.
مرحله پنجم
گوشت مرغ را ریش ریش کنید و مواد اصلی آش زرشک خود اضافه کنید.سپس باید حبوبات پخته شده را نیز به مواد اصلی آش خود اضافه کنید و اجازه دهید تا آش زرشک جا بیفتد و رنگ آن غلیظ شود.
مرحله ششم
توجه داشته باشید که در ۲۰ دقیقه انتهایی پختن آش ، رشته آش و مرزه را اضافه کنید و ۲۰ دقیقه رشته باید روی حرارت باشد تا لعاب بیندازد.نمک و فلفل آش را اندازه کنید و بعد از خاموش کردن اجاق در ظرف مورد نظر بریزید با نعناع داغ و کشک تزیین نموده و نوش جان کنید.
- منبع : psand.ir