طرز تهیه آش خوزستانی و ابادانی و خرمشهری خوشمزه و خانگی
طرز تهیه آش خوزستانی
آش خوزستانی یکی از آش های خوشمزه و محلی ایرانی است که متعلق به استان خوزستان است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش خوزستانی در ادامه با سایت مچ مگ همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
نخود پخته | ۳۰۰ گرم |
بلغور گندم | ۱ کیلو گرم |
پیاز | ۳ عدد متوسط |
کشک سابیده غلیظ | ۵۰۰ گرم |
اسفناج | ۸۰۰ گرم |
روغن | ۳ یا ۴ قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل قرمز و زردچوبه | به مقدار لازم |
نعناع داغ | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش خوزستانی
مرحله اول
برای تهیه آش خوزستانی ابتدا باید یک قابلمه بزرگ برداشته و روی اجاق قرار دهید و روغن درون آن بریزید ، سپس پیازهای خرد شده را درون روغن بریزید و تفت دهید تا پیاز نرم شود و رنگ طلایی به خود بگیرد.
مرحله دوم
در این مرحله به پیازهای در حال سرخ شدن کمی زردچوبه بزنید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.یک قابلمه برداشته و حدود ۵ لیتر آب درون آن بریزید و بلغور گندم را اضافه کنید و شعله اجاق را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید.
مرحله سوم
وقتی که آب درون قابلمه شروع به جوشیدن کرد باید شعله گاز را کم کنید و زمان دهید تا بلغور به مدت دو ساعت حدودا روی همین حرارت بماند و کم کم پخته شود.توجه کنید که اگر بلغور را به هم نزنید ته می گیرد.
مرحله چهارم
اسفناج را شسته و به صورت ساطوری خرد کنید ، سپس همراه با نخودهایی که از قبل پخته اید به قابلمه بلغور اضافه کنید و زمان دهید تا مواد به مدت یک ساعت با حرارات کم کاملا جا بیفتند.
مرحله پنجم
در آخرین مرحله پخت آش خوزستانی باید کشک و نمک و فلفل قرمز روغن را درون قابلمه آش بریزید و مزه کنید و نمک و فلفل را تنظیم کنید.بعد از ریختن این مواد اجازه دهید تا چند قل قابلمه بزند.
مرحله ششم
در آخر آش را مزه کنید و نسبت نمک و فلفل و کشک را تنظیم کنید و بعد از گذشت ۵ دقیقه از روی حرارت بردارید.آش شما اکنون اماده است و می توانید با نعناع داغ میل کنید و نوش جان کنید.
- منبع : ashsaraytak