طرز تهیه آش ماست ساده و خوشمزه خانگی
طرز تهیه آش ماست
آش ماست یکی از آش های محلی و خوشمزه است که در شهرهای مختلف ایران پخته می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش ماست در ادامه با سایت مچ مگ همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
عدس و لپه | ۱ پیمانه از هر کدام |
برنج ایرانی نیم دانه | ۱ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
سیر | ۵ حبه |
سبزی آشی | ۷۰۰ گرم |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
ماست چکیده ترش | ۲ لیوان |
نمک، فلفل و زردچوبه | به مقدار لازم |
پیاز داغ و سیر داغ | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار کافی |
طرز تهیه آش ماست
مرحله اول
برای تهیه آش ماست ابتدا باید حبوبات را چند ساعتی در آب بخیسانید و آب آن را عوض کنید.سپس حبوبات در قابلمه ای ریخته و بپیزید و وقتی نرم شد زیر شعله را کم کنید تا سرد شود و برنج را نیز بخیسانید.
مرحله دوم
در این مرحله باید پیاز را نگینی خرد کرده و قابلمه ای سرخ کنید و فلفل و زردچوبه را نیز به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید و حبوبات پخته شده و برنج خیس خورده را نیز به آن اضافه کنید.
مرحله سوم
دو تا سه لیتر آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید تا بجوشد و سپس شعله را کم کنید تا آرام پخته شود.سپس سبزی را به آش اضافه کنید و در قابلمه را یاز بگذارید و در این حین چند حبه سیر را رنده کنید و با نمک به ماست اضافه کنید تا طعم دار شود.
مرحله چهارم
در همین حین که آش می پزد باید کوفته ریزه ها را آماده کنید و گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و نمک و فلفل ترکیب کنید و خوب ورز دهید و به شکل گلوله در اورده و سرخ کنید و کنار بگذارید تا سرد شوند.
مرحله پنجم
در این مرحله باید نعناع داغ و پیاز داغ و سیر داغ را تهیه کنید.سپس کمی نعناع و پیاز داغ به مواد آش اضافه کنید و وقتی غلظت آش دلخواهتان شد کوفته ریزه ها را درون آش بریزید و شعله را خاموش کنید و زمان دهید تا آش سرد شود.
مرحله ششم
در مرحله آخر باید ماست مزه دار شده در مرحله سوم را به آش اضافه کنید.اکنون آش شما آماده شده است و وقت آن است که با نعناع داغ و پیاز داغ و سیر داغ تزیین نمایید و نوش جان کنید.
- منبع : tina_food2020