طرز تهیه خورش فسنجان برای 4 نفر به روش اصیل گیلانی

طرز تهیه خورش فسنجان برای ۴ نفر

طرز تهیه خورش فسنجان با گوشت قرمز طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت قلقلی طرز تهیه فسنجون با مرغ برای 6 نفر طرز تهیه خورشت فسنجان کرمانی طرز تهیه فسنجان با مرغ برای 4 نفر طرز تهیه فسنجان ترش با مرغ طرز تهیه فسنجان مجلسی طرز تهیه خورش فسنجان با گوشت ماهیچه

خورش فسنجان، به شکل سنتی یک غذای درباری و عیانی بوده است. این غذا کم کم به سفره عامه مردم راه پیدا کرده است. انواع فسنجان با مغز گردو و سایر مغزها در ایران طبخ می شود. این خورش به هر شکلی که تهیه شود بسیار مقوی است. در گیلان فسنجان را ترش و سیاه درست می کنند. در بسیاری دیگر از استان های ایران اما ترجیح می دهند تا فسنجان ملس یا شیرین درست کنند. تجربه ثابت کرده است که فسنجان اگر خوب طبخ شود و حسابی جا بیفتد؛ می تواند یک غذای بسیار راضی کننده باشد. شما می توانید با خیال راحت برای مهمانی هایتان فسنجان تدارک ببینید. ما در این مقاله به آموزش فسنجان گیلانی می پردازیم. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش فسنجان در ادامه با سایت مچ مگ همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
پیاز متوسط۲ عدد
مغز گردو۳۰۰ گرم
مرغ۴ تکه ران یا سینه
زعفران۲ قاشق غذاخوری
فلفل سیاهبه میزان لازم
یخ۲۰ قطعه
رب انار۶ قاشق غذاخوری
شکر۲ قاشق غذاخوری
دارچینبه میزان لازم
نمکبه میزان لازم
روغن مایعبه میزان لازم

طرز تهیه خورش فسنجان

مرحله اول

برای تهیه خورش فسنجان گیلانی ابتدا پیازها را شسته و پوست بگیرید. حالا پیازها را بسیار ریز خرد کنید و آن ها را در قابلمه و با مقداری کمی روغن تفت دهید. یادتان باشد که نباید پیاز را بیش از اندازه سرخ کنید.

مرحله دوم

در این مرحله مغز گردو را به خوبی پاک کنید. سپس در آسیاب مغز گردو ها را حسابی چرخ کنید. بهتر است ۳ بار مغز گردو را چرخ کنید تا حسابی له و خمیری شود. هر چقدر مغرگردو خمیری تر باشد، فسنجان شما بیشتر به روغن می افتد.

مرحله سوم

حالا مغز گردو خمیر شده را به پیازها اضافه کنید و حدود ۱۵ دقیقه آن را روی حرارت به آرامی تفت دهید. ۵ الی ۶ قاشق غذاخوری رب انار را به همراه کمی دارچین به مواد درون قابلمه اضافه کرده و حسابی مخلوط کنید.

مرحله چهارم

بعد از اینکه رب انار و مغزگردوهای خرد شده حسابی تفت داد شدند، دو لیوان آب سرد رویش ریخته و دوباره هم بزنید. حالا باید در ظرف را بگذارید و اجازه دهید تا به مدت ۲ تا ۳ ساعت مواد درون قابلمه بر روی حرارت ملایم بپزد.

مرحله پنجم

برای اینکه مغزگردو روغن بیشتری پس بدهد، هر نیم ساعت چند تکه یخ بسیار کوچک به خورش اضافه کنید. در صورتی که یخ نداشتید حتما آب بسیار سرد بریزید. تکه های مرغ را متناسب با سلیقه خود انتخاب کنید.

مرحله ششم

می توانید به جای ران و سینه از تکه های فیله نیز استفاده کنید.مرغ را با کمی نمک، دو قاشق زعفران دم شده و فلفل سیاه آغشته کنید. حالا در روغن داغ مرغ را به خوبی سرخ کنید. حالا باید مرغ را به خورش اضافه کنید.

مرحله هفتم

اگر دوست دارید طعم خورشت فسنجان شما کمی ملس شود، شکر را در این مرحله به خورش اضافه کنید. در ادامه اجازه دهید تا مرغ به خوبی پخته و طعم دار شود. اجازه دهید تا مرغ حدود ۱ ساعت در خورش بماند.

مرحله هشتم

بهتر است در تمام مدت حرارت ملایم باشد و اضافه کردن را نیز فراموش نکنید. در اواخر پخت می توانید باز هم کمی زعفران اضافه کنید. البته ین کاملا به سلیقه شما بستگی دارد. وقتی که خورش حسابی جا افتاد.

مرحله نهم

وقتی روغن انداخت می توانید آن را سرو کنید، پلو و خورش را در ظرف سرو بکشید و در کنار مخلفات خوشمزه مثل زیتون پرورده و سیر ترشی میل نمایید و از این غذای خوشمزه لذت ببرید، نوش جان.

نکات خورش فسنجان

در صورت تمایل می توانید به جای شکر، نصف لیوان پوره کدوحلوایی به خورش اضافه کنید. با اضافه کردن پوره کدوحلوایی، لعاب خورش لعاب دار شده و خوشرنگ تر می شود.

 

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در پنج شنبه 10 فروردین 1402

مطالب پربازدید از سراسر وب

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مُچ مَگ و لینک مستقیم بلا مانع است.