طرز تهیه آش لخشک خوشمزه و خانگی مرحله به مرحله
طرز تهیه آش لخشک
آش لخشک یکی از آش های خوشمزه و محلی است که متعلق به استان خراسان رضوی است، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش لخشک در ادامه با سایت مچ مگ همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
اسفناج یا برگ چغتدر | ۵۰۰ گرم |
رشته لخشک | ۲۰۰ گرم |
عدس | ۲۰۰ گرم |
کشک | نصف پیمانه |
پیاز | ۱ عدد متوسط |
سیر | ۴ حبه |
پیاز داغ و نعنا داغ | برای تزیین آش |
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه آش لخشک
مرحله اول
برای تهیه آش لخشک اولین قدم این است که یک شب یا چند ساعت مانده به تهیه آش ، عدس را در آب بخیسانید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ حاصل از خوردن عدس از بین برود و همچنین زودتر پخته شود.
مرحله دوم
در این مرحله باید یک قابلمه برداشته و عدس را به همراه آب درون آن بریزید تا پخته شوند.مقدار کمی نمک به آن اضافه کنید تا پوست عدس جدا نشود و بعد از پخت باید عدس را آبکشی کنید.
مرحله سوم
در این مرحله پیاز را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.بعد در داخل قابلمه ای مناسب با زردچوبه خوب تفت دهید.سپس سیر را پوست گرفته و با رنده ریز رنده کنید و به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا بوی سیر بلند شود.
مرحله چهارم
عدس را به قابلمه اضافه کنید و چند لیوان آب هم داخل آن بریزید و صبر کنید تا به جوش بیاید.سپس رشته لخشک را بریزید و اجازه دهید کمی جوش بخورد.در این زمان لخشک را به هم بزنید تا به هم نچسبند.
مرحله پنجم
در این مرحله اسفناج را پاک کرده و بشویید و ساطوری خرد کنید.سپس در درون تابه ای تفت دهید تا اسفناج پخته شود ، سپس اسفناج را به آش لخشک خود اضافه کنید و آش را به هم بزنید.
مرحله ششم
در مرحله آخر باید کشک را با کمی آب ولرم باز کنید و به آش اضافه کنید.سپس باید نمک آش را اندازه بگیرید.زیر آش را خاموش کنید و در ظرف مناسبی بریزید و روی آش را با نعناع داغ و پیاز داغ تزیین کنید و نوش جان نمایید.
- منبع : pokhtopaz_eli